Ēdienkarte

Restorāna „Etage” šefpavārs ir Mareks Voiteckis, kurš uzskata, ka izcila ēdiena pagatavošanas pamatā ir daudz svarīgu komponentu, un tikai apvienojot tos visus, var radīt lieliskus ēdienus. Mareka pārliecība ir tajā, ka viens no svarīgākajiem aspektiem labu rezultātu sasniegšanai, darot jebkuru darbu, ir darīt to no sirds. Tieši tādēļ viņš gatavošanu neuzskata par darbu, bet gan par savu sirds lietu, kas viņa ikdienā ienes prieku un dzīves baudu. „Kad dari šo ar mīlestību, tevi pavada brīvības sajūta, rodas jaunas idejas un iegūtais entuziasms palīdz ķerties pie jaunu ēdienu izgudrošanas, recepšu un ēdienkaršu sastādīšanas” – atzīst šefpavārs.

„Ēdienu pagatavošanas procesam pieeju ar visaugstāko atbildības sajūtu. Ēdienu kvalitāte ir visvarīgākā, un katru reizi, ķeroties pie darba, uzstādu sev mēŗķi – perfekta ēdiena kvalitāte. Ar šo domu prātā, pats esmu pievērsies dažādu garšaugu un dekorēšanai domātu augu audzēšanai. Audzēju kressalātus, dažādus dārzeņus, puķes dekorēšanai, ka arī sadarbojos ar vietējiem zemniekiem, lai vienmēr būtu pieejami svaigi un sezonai atbilstoši produkti un garšaugi.
Kopā ar vīna pazinējiem piedalos vīna degustācijās, kur ne tikai iegūstu personīgos uzskatus un vērtējumu, bet arī vērtīgus padomus no citiem. To visu apvienojot, cenšos izvēlēties vispiemērotākos vīnus dzērunu kartes piedāvājuma sastrādīšanai.
Vizuālajam noformējumam arī ir ļoti liela nozīme, tāpēc savus ēdienus noformēju tiem piešķirot modernu stilu. Mani saista dažveidība, dinamika un attīstība. Vienmēr mēģinu pielietot kaut ko jaunu vai nedaudz piemirstu, gatavojot un noformējot ēdienus. Viens no iedvesmas avotiem priekš manis ir ceļojumi, kā arī atrašanās brīva dabā – ūdens, meži, pļavas un neaizmirstami dabas skati ir mana stihija. Darot lauku darbus, lasot sēnes vai makšķerējot, es uzlādēju sevi, kas man dod spēku turpmākai un nemitīgai attīstībai, kā arī gardu ēdienu pagatavošanai.”